Omgeving

OMGEVING

Is uw accu weer opgeladen en ben u toe aan afleiding, dan zit u in deze streek goed.

Onze camping is gelegen op de grens van de departementen Tarn et Garonne, Lot en Aveyron.  We zitten dan ook in een zeer gevarieerde omgeving.

Het dichtstbijzijnde stadje is Caylus (10km). Het is een middeleeuws stadje met een prachtige kerk waarin een groot Christus beeld van Zadkin staat. Het stadje heeft een regionale functie. Zo is er twee maal per week een marktje en er is een bank, postkantoor, hotel en verschillende levensmiddelenwinkels. Uiteraard ontbreken ook de terrasjes en restaurants niet. In de zomer zijn er vaak rommelmarkten, avondmarkten en andere open lucht activiteiten.

Op korte afstand vindt u middeleeuwse dorpen en steden als St. Antonin noble Val, Cordes sur Ciel, Albi, St Cirq Lapopie, Villefranche de Rouergue, Penne, Bruniquel, Najac, Caussade, Montauban, en iets verder Toulouse. Het Chateau de reine Margot  in Saint Projet ligt op loopafstand, en het Chateau de Cas in Espinas op 12 kilometer. Kortom, voor de liefhebbers van middeleeuwse plaatsen en kastelen is er hier genoeg te zien.

Zoekt u vertier voor de kinderen of misschien wel voor uzelf? Ook dan zit u bij ons in de omgeving goed.

In Najac zit een avonturenpark met onder andere een klimbos. Als het klimbos jullie niet hoog genoeg gaat dan kun je ook nog een rondvlucht boeken met een ULM.  Voor de waterliefhebbers is er in Montauban het WAM Aquapark. Daar kunnen jullie terecht voor wakeboarding of super gave waterglijbanen. In Saint Antonin kunnen jullie paintballen.

Wij hebben ook een samenwerking met Kammenga Aventura, zij verzorgen verschillende sportieve activiteiten zoals kanoën, mountainbike toertochten,pijl en boog schieten, Archery Tag (een variatie op paintball), suppen, speleologie en nog veel meer.

De omgeving leent zich ook uitstekend om te wandelen. Het deel van de Tarn & Garonne waarin onze camping ligt is een heuvelachtig gebied, met mooie vergezichten, maar ook bossen en prachtige rivierdalen. Het is een mooi groen gebied, waar u prachtige bloemen, bomen en struiken ziet. Er zijn oneindig veel wandelpaden en routes. 

Op http://www.komoot.nl  kunt u talloze fiets- en wandelroutes vinden. Als u een account aanmaakt kunt u de routes makkelijk downloaden naar uw telefoon of GPS-apparaat. Zoek bij “vrienden” naar merou82160. Wij hebben al tientallen routes voor u geselecteerd. 

In de omgeving zijn ook veel geocaches vinden, er ligt er zelfs één op ons terrein. 

Is fietsen uw grote hobby, neem dan vooral uw (race) fiets mee.

Chat openen
une question/ een vraag?
Si vous avez une question, n'hésitez pas à la poser. Heeft u een vraag? Stel hem gerust. Salut, Mia camping Le Mérou